Mijn werkwijze

Misschien is het de eerste keer dat je professionele hulp zoekt. Of misschien ben je al vaker bij een psycholoog geweest. Wat jouw achtergrond ook is, het kan fijn zijn om vooraf geïnformeerd te zijn over zaken als wachttijden, tarieven/vergoedingen en het aanmeldingsproces. Op deze pagina lees je er alles over.  Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of wil je gelijk aanmelden? Neem gerust contact op.

Aanmelding

De aanmelding begint met een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we onder andere stilstaan bij je klachten, hulpvraag en algehele functioneren. Dit kosteloze gesprek duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Op basis van dit gesprek kun je kijken of je een klik ervaart en vertrouwen hebt om verder te gaan met de aanmelding. Mocht op basis van dit telefoongesprek blijken dat je niet bij mij op je plaats bent, dan zal ik (indien mogelijk) suggesties doen waar je wel terecht kunt.

Je kunt dit kennismakingsgesprek zelf eenvoudig inplannen.

*indien je via jouw werkgever bent aangemeld zal er geen kennismakingsgesprek ingepland worden maar word je direct uitgenodigd voor een intakegesprek op locatie.
Wachttijden
Er zijn verschillende wachttijden:

- wachttijd tot telefonische kennismaking: deze wachttijd is vaak maximaal een week. Bekijk de agenda om te zien wat de eerstvolgende mogelijkheid is voor een telefonisch kennismakingsgesprek.

- wachttijd tot intakegesprek: wanneer we na het kennismakingsgesprek besluiten om verder te gaan volgt er een intakegesprek in de praktijk. De actuele wachttijd tot intake is 3 weken (update: week 40).

- wachttijd tot behandeling: na de intakefase volgt het begin van de behandeling. Deze eerste behandelsessie volgt vaak snel op het intakegesprek. Doorgaans zit er maximaal 2 weken tussen.
Tarieven
Er zijn verschillende manieren om de sessies te bekostigen:

- zorgverzekering: de sessies kunnen worden vergoed vanuit de basisverzekering wanneer je een geldige verwijsbrief hebt van je huisarts en wanneer na intake blijkt dat er sprake is van een vergoede diagnose. Je betaalt wel altijd je eigen risico (minimaal €385 in 2022).

- zelf betalen: wanneer je de sessies zelf betaalt heb je geen verwijsbrief nodig, worden er geen gegevens gedeeld met de zorgverzekeraar en wordt je eigen risico niet verbruikt. Het tarief per sessie (45-60 min.) bedraagt €90 (binnen 7 dagen na afloop te voldoen via iDeal of contant).

- werkgever: werkgevers zijn gebaat bij een goede mentale gezondheid van hun medewerkers en verplicht om hier zorg voor te dragen. Vraag daarom gerust je werkgever om de sessies te bekostigen.
Verloop behandeling
Onderstaand overzicht geeft een indruk van het verloop van behandeling en wat je ongeveer kunt verwachten:

1. kennismakingsgesprek: in een telefoongesprek kunnen we kennismaken en krijg ik een indruk van je klachten en hulpvraag. Als we besluiten om verder te gaan, dan volgt er een intakegesprek in de praktijk.

2. intakegesprek: tijdens het intakegesprek bespreken we o.a. je klachten, omstandigheden en persoonlijkheid en gaan we in op wat je zou willen bereiken. Op basis van het intakegesprek wordt een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld. Het behandelplan zal je vervolgens in een telefoongesprek met een collega-psycholoog bespreken*.

*een DSM-diagnose en het telefoongesprek met mijn collega zijn voorwaarden binnen de vergoede zorg.

3. behandeling: tijdens de behandelgesprekken wordt invulling gegeven aan het behandelplan. In de vergoede zorg zijn er maximaal 10-11 sessies mogelijk. In de particuliere zorg zijn er gemiddeld 8-10 sessies nodig maar hier kan van worden afgeweken. Tussentijds zal er worden geëvalueerd.

4. afronding: in het afsluitende gesprek staan we stil bij terugvalpreventie en wat de sessies je hebben opgeleverd. Daarna volgt een afsluitende e-mail of telefoongesprek met mijn collega-psycholoog*. Tot slot ontvang je nog een evaluatievragenlijst om in te vullen.

*een afsluitende e-mail of telefoongesprek met mijn collega is een voorwaarde binnen de vergoede zorg.

Vrijheid is je realiseren dat je niet je gedachtes bent.

Reviews van cliënten

Benieuwd hoe andere cliënten hun behandeltraject hebben ervaren? Lees de reviews hiernaast.

Tevredenheid van cliënten vormt altijd de belangrijkste focus. Korte wachttijden en deskundige hulp op prettige goed bereikbare locaties resulteren in cliënttevredenheidsscores van 8.8 (gemiddelde CQI, update september 2022) en 9.3 (gemiddelde Zorgkaart Nederland, update september 2022).       

Neem contact op

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Of gelijk een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met mij op.

Maandag t/m vrijdag 09:00 – 18:00

Naam(Vereist)