Contact


Focus Vitaal

Nieuwlandstraat 36
5038SP Tilburg

Ingang aan achterzijde (navigeer naar Wingerdhoek). Parkeren op eigen terrein, achter het zwarte hek onder de overkapping.

Ik ben bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Openingstijden Praktijk

Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Bel 112. Geen levensgevaar maar wel acute hulp nodig? Bel uw huisarts of huisartsenpost of neem contact op met 113 via 0800-0113

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden gaat snel en gemakkelijk door hier een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in te plannen. Mocht je vragen hebben dan kun je die ook gelijk stellen tijdens dit kennismakingsgesprek.

Wordt behandeling vergoed?

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je een geldige verwijsbrief gekregen hebben van je huisarts (zie Aanmelden) en moet er sprake zijn van een vergoede DSM-diagnose. Behandeling kan dan vergoed worden vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is wel altijd van toepassing en geldt per jaar.

Wat is de wachttijd?

De meest actuele wachttijd vind je hier: Werkwijze

Hoe ziet een behandeling eruit?

Om een indruk te krijgen van de verschillende fases in de behandeling kun je kijken bij Werkwijze

Is het mogelijk om de sessies online te doen?

Ja, de sessies kunnen ook online worden gedaan middels beeldbellen. Wanneer je niet te ver weg woont heeft het vaak wel de voorkeur om elkaar in de praktijk te zien.

Hoelang duren de sessies?

Sessies duren doorgaans 45-60 minuten. 

Hoelang duurt een behandeltraject?

Binnen de vergoede zorg gaat het doorgaans om zo'n 10 sessies. Wanneer je de sessies zelf bekostigt kan het aantal sessies variëren. Op basis van het intakegesprek en in onderling overleg kunnen we bepalen hoeveel sessies je waarschijnlijk nodig zal hebben. Wanneer je door je werkgever bent aangemeld bestaat een traject vaak uit 8-10 sessies wat meestal verlengd kan worden indien nodig. 

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?

Voor een overzicht van de klachten waar ik cliënten bij help zie: Hulpvragen. Staat jouw probleem er niet bij maar ben je toch benieuwd of ik jou daarbij kan helpen? Neem gerust even contact met mij op. Dan kijken we samen waar je bij geholpen bent.

Wat als ik na afsluiting van de behandeling een terugval merk?

Een terugval kan altijd gebeuren, geen zorgen. Progressie kan weerbarstig zijn en geef jezelf wat tijd. Misschien kan jouw terugvalpreventieplan je helpen om weer de weg omhoog te vinden. Blijf je vastlopen? Neem gerust weer even contact op en we kijken samen wat je kunt doen.

Hoelang van tevoren moet ik een afspraak afzeggen/verzetten?

Je kunt een afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Je kunt dit doen door de afspraak zelf te verzetten via de link in de afspraakbevestiging of je stuurt mij een e-mail/chatbericht om de afspraak te annuleren. Je kunt mij uiteraard ook even bellen. Ben je te laat met annuleren? Dan kan er een no-show tarief in rekening worden gebracht (zie Werkwijze).

Kan ik bij jou ook terecht voor diagnostiek naar ADHD/Autisme/IQ?

Nee, in de Basis GGZ is er onvoldoende tijd om uitgebreide diagnostiek te doen en bovendien hebben deze klachten niet mijn expertise. In overleg kan ik wel met je meedenken voor een alternatieve praktijk waar je terecht kunt met een dergelijke hulpvraag.

Kan ik bij jou ook terecht met vragen over mijn medicatie?

Als psycholoog schrijf ik geen medicatie voor. Eventuele medicatie verloopt dus via de huisarts of een externe psychiater. Binnen de vergoede Basis GGZ is helaas geen mogelijkheid om een psychiater in te schakelen. 

Document