Over mij

Ik kan mij voorstellen dat je ook iets meer over mij te weten wilt komen voordat je jouw verhaal aan mij komt vertellen. Op deze pagina lees je daarom meer over mijn achtergrond, drijfveren en de filosofie achter Focus Vitaal. Heb je na het lezen hiervan nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen.

Wie ben ik?

Ik ben Richard Plat, 34 jaar en werkzaam als psycholoog binnen mijn eigen praktijk Focus Vitaal. Na ervaring opgedaan te hebben binnen een grote GGZ-instelling ben ik in december 2019 gestart met Focus Vitaal met als doel om kleinschalige en kwalitatief hoogwaardige psychologische zorg te verlenen; persoonlijk, flexibel en nadrukkelijk afgestemd op de behoeften van cliënten. Mijn stijl laat zich omschrijven als meegaand en coöperatief, maar ook als directief en confronterend wanneer dit passend is. Altijd binnen een vertrouwenssfeer waarin we veilig en open met elkaar kunnen communiceren. Ik hecht waarde aan het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid en om vanuit de positieve psychologie het leven te bezien. Benieuwd hoe ik dat doe? Bekijk de therapieën of neem vrijblijvend contact met me op.

Over Focus Vitaal

Een naam voor mijn praktijk was snel gevonden: Focus Vitaal. Verandering aanbrengen in je leven gaat niet vanzelf. Welk doel we ook nastreven (in relaties, carrière, persoonlijke ontwikkeling, etc.), focus is onontbeerlijk. Zonder focus dwalen we rond in een wereld met oneindige mogelijkheden. Alleen door scherp te stellen en bewust de aandacht te richten op hetgeen we willen bereiken komen we verder. De buitenwereld is onbegrensd; de verleidingen in het leven zijn talrijk. Focus is dus iets wat je zelf, vanuit de binnenwereld, moet leren ontwikkelen. Zeker nu, in een onzekere en digitale wereld is het belangrijk om je niet te laten afleiden. Om focus te houden en te leven naar de waarden die voor jou belangrijk zijn. Om jezelf niet voortdurend te vergelijken met anderen, maar om bezig te blijven met jouw eigen progressie. Focus, kortom, is voor mij een essentiële eigenschap om als mens te groeien. En vitaal staat voor levenskracht, de energie om te leven (afkomstig van het Latijnse Vita). Vitaliteit gaat om balans in hoofd, lichaam, hart en ziel. Het is een teken van doorzettingsvermogen, mentale veerkracht, positiviteit en bevlogenheid. Het zijn deze eigenschappen tezamen met focus en aandacht die je weerbaar maken voor tegenslag. Ik zie het als mijn eervolle taak om mensen te mogen helpen bij ontwikkelen van deze eigenschappen.

Kwaliteit

Door het brede aanbod aan psychologen en coaches kan het moeilijk zijn om te bepalen of iemand voldoende gekwalificeerd is om psychologische zorg te verlenen. Om die reden is het dienstmerk Psycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) in het leven geroepen. Hieraan kun je zien dat ik de universitaire studie psychologie heb afgerond en voldoende werkervaring heb. Door mijn lidmaatschap van het NIP (nummer 230737) ben ik ook gebonden aan de beroepscode waarin verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedrag centraal staan.

Na mijn studie heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan waaronder Cognitieve Gedragstherapie (CGT), relatietherapie (IBCT) en Acceptance & Commitment Therapie (ACT). Door voortdurende bijscholing blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de psychologie. Regelmatige intervisiebijeenkomsten dragen ook bij aan het waarborgen van de kwaliteit. Tevens ben ik  aangesloten bij P3NL (klachten- en geschillenregeling).

Vrijheid is je realiseren dat je niet je gedachtes bent.

Reviews van cliënten

Benieuwd hoe andere cliënten hun behandeltraject hebben ervaren? Lees de reviews hiernaast.

Tevredenheid van cliënten vormt altijd de belangrijkste focus. Korte wachttijden en deskundige hulp op prettige goed bereikbare locaties resulteren in cliënttevredenheidsscores van 8.8 (gemiddelde CQI, update september 2022) en 9.3 (gemiddelde Zorgkaart Nederland, update september 2022).       

Neem contact op

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Of gelijk een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met mij op.

Maandag t/m vrijdag 09:00 – 18:00

Naam(Vereist)